09-05-12

Perfectie

Ik weet precies hoe ik het wil: Een lange tafel waar altijd wel iemand extra zou aanschuiven voor een -uiteraard- evenwichtige maaltijd.

Ik ga niet achter de computer zitten om snelsnel even facebook te bekijken, of hier en daar iets te lezen, nee, ik ga opruimen, en maandelijks ramen lappen, tijdig afwassen en trappen afschuren.

Gedisciplineerd zal ik zijn, mijn vrije woensdagvoormiddag zal ik niet in ledigheid en vergezeld van koffie doorbrengen, maar vrolijk zingend strijkend of muren afkappend. En zoete broodjes bakken, die in een grote kom staan te dampen als mijn kinderen om 12 uur hongerig uit school komen.

Helaas, als ik op woensdag de kinderen afgezet heb en terug naar huis fiets ga ik aan de tafel zitten, met koffie en goede voornemens.

En terwijl ik koffie drink lost mijn dadendrang op en fluistert een klein stemmetje dat ik ook wel gewoon mag zitten, even rustig, dat kan toch geen kwaad.

Ineens is het 12 uur en ben ik te laat aan school en komen we thuis in dezelfde puinhoop waarin we 's ochtends vertrokken zijn.

 

Maar 's avonds aan de veel te kleine keukentafel, zitten veel kinderen, te vertellen en door elkaar te praten en vol goesting te eten en zie ik de rommel niet meer, eventjes toch.

Prioriteiten, denk ik, prioriteiten.

 

 

10:30 Gepost door Vooralsof | Permalink | Commentaren (1) | Tags: gezucht en gesteun |  Facebook |

Commentaren

Ja hè, ineens. Ik heb dat ook altijd.

Gepost door: zapnimf | 09-05-12

De commentaren zijn gesloten.