06-06-12

Veel

Vroeger woonde ik ergens tussen de velden. Een idyllische jeugd met veel groen en bomen en rust.

Nu woon ik in een stad, maar ergens heb ik de idee van groen en bomen steeds meegenomen. De rust ben ik zelve, uiteraard.

Dus wil ik zoveel mogelijk uit mijn stadstuintje halen. Groenten, en gras en bloemen en dieren en bomen en fruit en een hangmat, waterpartijen met watervallen, klimplanten en struiken en nog veel meer.

Peup.

De ruimte of liever het gebrek eraan is een duidelijke bummer.

De kippen (jeuj, dieren) hadden het geheel in de winter min of meer omgeploegd, en werden in de lente verbannen naar een hok. Ik zat uren in het midden van de tuin te denken, te kijken, en te fantaseren. Een bostuin, een prairietuin, een eetbare tuin. Met lekkere geuren, en veel frambozen, en ook sla, zomaar waar je het niet verwacht, en een kersenboom en en en en...

Ik kocht zaadjes, tekende plannetjes, zaaide voor, plantte uit, zette met bakstenen hoekjes af en was ongeduldig.

Dus zaaide ik nog, en vergat wat waar en hoeveel, en was nog steeds ongeduldig want de lente en de frisse groene dingetjes lieten op zich wachten.

Een pakje bloemenzaad is snel op, merkte ik, maar ach, veel kwaad zal dat wel niet kunnen.

Pluksla in een bak op het dak, naast de vijgenboom en het citroengras (zou dat gaan, gewoon een stukje citroengras uit de winkel laten wortelen, en voor de rest mijner dagen verse stukjes uit de tuin?), aardbeien, wat klimop, een pot met gras en bloemen, en artisjokken.

Maar het bleef regenen. En niets kwam uit.

Twijfelend stond ik met de zakjes zaad naar de onvruchtbare aarde te kijken, Ach wat, en gul strooide ik uit.

 

En nu weet ik het niet meer, overal komt vanalles, wat het allemaal is ben ik uiteraard vergeten, massa's frambozen zijn er bij, tussen wilde bloemen komen kropjes sla, koriander en aardbeien overal. Het ziet er wel mooi en wild uit.

Precies zoals ik het wou.

 

 

 

 

 

 

 

22:12 Gepost door Vooralsof | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.