18-02-15

Vakantie

Mijn kinderen zijn geen kleuters meer, vakantie is hier dus ook een beetje verlof voor mij. Oké, we bakken al eens wafels, en muffins en scones, en we gaan naar theater of de cinema, maar echt hard labeur kun je dat niet noemen.

Vanochtend zat ik rustig op 't wc, ja sorry, af en toe... toen ik ineens mijn dochter de trap hoorde opstormen: 'Wacht, Sverre, ik kom zo, ik moet eerst kei dringend...'

'De wc is bezet' riep ik, snel, voordat er een puberdochter op mijn schoot zou belanden.

'Oh, neeeeeee, ik moet kei dringend, mamaaaaa'  klonk het, gevolgd door het ritmisch op-en neer-gespring van een twaalf jarige voor de toiletdeur.

'Dat springen voor de deur helpt niet Luna' riep ik van de andere kant. 'Jawel,' (springspring) en lopen zou ook helpen (springspringspring).

'Ja, voor u'. Mijn humeur kelderde en ik kreeg een flash-back naar de tijden dat ik als peutermoeder geen seconde alleen was, twee kinders die per se samen met mij overal naartoe moeten. Overal.

'Dan plas ik wel in de douche' riep Luna onverstoord, terwijl ze de trap met twee treden tegelijk richting badkamer nam.

En net toen ik bedacht dat dat toch echt niet kon, en ik iets pedagogisch moest naroepen kwam Sverre de trap opgerend: 'Dat wil ik zien. Wacht op mij Luna.'

Was het al maar terug school.

 

 

18:44 Gepost door Vooralsof in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kinderen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.