24-02-15

Morrege

Sommige dagen lopen al fout van bij het eerste ochtendgloren. Waar ik anders fluks en fit om zes (ja, zes!) uur uit bed spring om yoga te doen, draaide ik mij nu om, eventjes maar, en ineens bleek het al veel meer ochtend te zijn dan verwacht, er waren geen bananen, dus ook geen ontbijt en het regende toen ik met de fiets vertrok.

En als de ochtendroutine er niet is, loopt de rest ook mis, dus na het werk had ik geen tonnen energie, of wilskracht om de doos met carré confituurkes die het buurkind bracht (eindelijk verkopen die basisscholen eens iets anders dan die eeuwige zachte vanillewafels) in de kast te zetten.

Vlot vrat ik een hele verdieping (van de doos welteverstaan) veel te zoete koek op, keek mistroostig naar het afwasmachine dat weigerde zichzelf uit- en weer in te laden en zuchtte.

Porto inschenken lukte nog net, en een soort pasta-pesto op tafel zetten ook. Maar ik bakte geen brood, ruimde niet op, stelde geen weekmenu samen met de groenten die gisteren in mijn groenteabonnement zaten.

Ik nam wel nog een glas wijn. En maande de kinderen vijf keer aan om tanden te poetsen en naar bed te gaan, wat ze niet spontaan deden en toen was het dus te laat om nog een verhaal voor te lezen. Wat ik eigenlijk niet erg vond.

Nog een paar carré confituurkes kunnen geen kwaad, dacht ik en -o horror- toen vond ik in de kast de doos waar ik ooit, na een verjaardag van een kind de overschot aan snoeprepen had gelegd.

Schuldbewust bedacht ik mij dat ik de 'hoeveel suiker eet u - test' van de Standaard had ingevuld, en minder dan één klontje suiker per dag zou eten. Nu dus niet. Dus kon een glas wijn ook nog wel.

Op dit punt zijn we momenteel aanbeland. Mottig van teveel zoete brol, en, jaaaaa, het kan altijd nog erger, Claude Barzotti op youtube. En ik beken: ik zing mee:

'Souvent je pense à vous Madame Souvent, je vous revois Madame. Ne me dîtes pas de m'en aller. Je pourrais en souffrir et peut-être en mouri.'

Maar morgen, morgen, spring ik fluks en fit om zes uur uit mijn bed. Wat zeg ik, om kwart voor zes, en dan zal alles anders lopen.

 

 

 

 

21:34 Gepost door Vooralsof in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: gezucht en gesteun |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.