18-03-15

Exit Sint

'Mama, de paasklokken,die bestaan toch echt?' Mijn zoon vraagt het als we net binnen komen na school, ik leg mijn sleutels op tafel en denk razendsnel. Het moet ooit eens gezegd, het kind is negen, de meeste klasgenootjes weten hoe de vork in de steel zit.

'Op school zeggen ze dat de mama's dat doen? Dat is toch niet he?' Beeld ik het mij in, of klinkt er al een traan in zijn stemmetje?

'Kom eens bij mij,' zeg ik 'wat denk je zelf?' Volgens mij weet Sverre al lang dat niet Sinterklaas maar wij die overdaad aan snoep voorzien, maar hij knikt vertwijfeld, 'Neeeee, mama? Serieus? Toch niet he?' Ik aai over zijn bol en zeg dat dat één van de grote geheimen is, maar dat mama's en papa's inderdaad verantwoordelijk zijn voor al het sint en paasgesnoep. Zijn  armpjes houden mij steviger vast, hij zegt niks.

Zo zit hij op mijn schoot, mijn jas nog aan, zijn lijfje tegen mij aangedrukt.

Ik praat nog wat verder, maar wat zegt een moeder op zo'n moment? En dat hij dat zeker niet mag vertellen aan de kleinere kinderen op school. Hij kijkt mij aan, een traan rolt over zijn wang. 

Ik stel hem gerust dat de Paasklokken dit jaar zeker blijven komen, en de Sint de volgende jaren ook, gewoon omdat dat de traditie is.

Sverre geeft me een kus en wrijft over mijn arm 'Doe je jas maar uit, mama' zegt hij, haalt vervolgens diep adem en neemt zijn huiswerk.

 

09:10 Gepost door Vooralsof in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: kinderen |  Facebook |

Commentaren

Och zeg, ik pink hier zowaar een traantje weg. 't schaapke

Gepost door: Vixen | 18-03-15

Dat staat mij hier ook te wachten, volgend jaar denk ik, en die gaat dat zo erg vinden :-(. Sinterklaas die uiteindelijk dan toch sterft :-(.

Gepost door: Korinne | 18-03-15

De commentaren zijn gesloten.