09-04-15

Voorlichting

Mijn zoon vertelt enthousiast over een tv-programma dat ze gezien hebben. 'En die mama gaf condooms aan haar dochter want die wou ge-weet-wel met haar vriendje, en die mama gaf die condooms gewoon zelf, vies he.'

Hij huivert, want alles wat met seks te maken heeft is voor mijn zoon gruwel en vetzakkerij.

Uiteraard relativeer ik, en zeg dat ik ook condooms zal geven als Luna of hij... 'Voor mij niet he mama' onderbreekt hij mij, 'condooms zijn voor meisjes, jongens kunnen daar niks mee doen.'

'Juist wel, onderbreekt zijn zus'

'Hu? die moet je toch af en toe inslikken om geen baby's te krijgen?'

Oké, voorlichting dus, ergens heb ik nog een condoom liggen, waarschijnlijk van bij den Humo ofzo dus eindelijk komt die van pas. Maar waar had ik hem nu ook al weer gelegd?

Onvindbaar.

'Maar je moet het nu niet op google zoeken he Sverre' waarschuwt Luna haar broer, want dan krijg je er zeker piemels bij.'

Het gedacht alleen al.

 

 

18:40 Gepost door Vooralsof in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kinderen |  Facebook |

08-04-15

Kringwinkel

Mijn kringwinkel sluit.

Dat is niet helemaal correct, het is niet mijn kringwinkel en hij sluit niet definitief, gewoon 5 maanden ter renovatie. Vijf maanden? Dat is bijna een half jaar, dacht ik toen ik het nieuws voor het eerst hoorde. Ik begon een beetje te trillen, en keek angstig om me heen, want ik ben een beetje verslaafd aan mijn kringwinkel, en voelde al ontwenningsverschijnselen opkomen.

Terwijl de winkel nog open was.

Toen ik er vandaag nog even binnensprong, samen met mijn kroost hoorde ik de winkeldame trots aan iedereen zeggen dat ze gerenoveerd zou worden, en na vijf maanden helemaal terug zou zijn. Beter. Mooier. Het klonk alsof ze voor zichzelf een langdurige wellness had geboekt.

Tot mijn grote vreugde waren er nog steeds geweldige dingen. Mooie glaasjes om porto uit te drinken, boeken die ik al lang wou lezen, Luna vond twee stripverhalen, die een beetje gehavend waren maar er spannend uitzagen. Een mooi kommetje en een geweldige kast voor 35 euro. Maar die heb ik laten staan, want ik mag geen kasten meer kopen van mijn lief (hij heeft een punt, een kast zet je niet zomaar snel ergens op of tussen).

3.24 moest ik betalen, want alles was aan halve prijs, vertelde de kassamevrouw, nog steeds laaiend enthousiast.

Op de stoep vond Sverre nog een stenen vogeltje, dat hij behoedzaam mee naar huis nam.

Zo'n vergeten en verdwaalde spullen zullen de kringwinkel ook missen, dacht ik, want waar moeten zij nu naartoe, die vijf lange maanden?

 

20:42 Gepost door Vooralsof in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: buurt |  Facebook |