16-12-15

AMV/SZ

Lang geleden, toen de dieren nog spraken, en wij nog geen kinderen hadden, droomde ik van een huis vol muziek. Zelf heb ik nooit een instrument leren bespelen, en ik mis dat ook niet, maar ergens hoopte ik dat mijn toekomstige kinderen dat wel zouden doen.
En dus slopen er samen met de kinderen instrumentjes in huis. Een tamboerijntje, sambaballen, een blokfluit, veelkleurige xylofoon, castagnetten, een mondmuziekske, triangel, djembé.

Pokkeherrie.

Mijn dochter is muzikaal, maar had geen zin in muziekschool.
Sverre is ook muzikaal, en wou wel een instrument. Het vervelende is dat hij wisselende interesses heeft, dus kwam er een mini-accordeon in huis, kreeg hij een ukelele, lapte ik mijn oude gitaar op, hadden we een gigantisch conflict omdat hij met zijn spaarcenten van ons geen 'rock-gitaar' mocht kopen (want dat wou hij echtechtecht wel leren). En daarna mocht hij ook geen drumstel kopen (want dat wou hij echtechtecht wel leren) en twee maanden later ook geen electrische piano (want dat wou hij echtechtecht wel leren).
Hij mocht wel naar de muziekschool, met de belofte dat hij niet ging zeuren als het saai was, ook niet zeuren dat hij het eerste jaar geen instrument mocht leren, elke keer naar de les gaan zonder dat ik moest dwingen...
En daar zijn we nu, halverwege het eerste jaar notenleer.

Er werd ook nagedacht over welk instrument er volgend jaar bij zou komen. Tussen september en nu passeerde de revue: trompet, trombone, hoorn, schuiftrompet, contrabas, gitaar, percussie, klarinet.
Dat laatste instrument bleef wel wat langer hangen in het hoofd van mijn zoon, en toen we vorige week op speed date met verschillende instrumenten mochten hoopte hij dat hij zeker een klarinet mocht proberen.
Helaas, klarinet doet pijn aan je lippen, als je lang moet blazen, en de juf van traverso vond dat hij talent had, en cornet is toch ook super mooi, en de meester van trompet vond dat hij het kei goed deed, en slagwerk is toch echt wel cool.

En gisteren bedacht hij dat een instrument leren best wel wat moeite mag kosten, dus misschien toch maar klarinet?
Ik denk dat het een moeilijk keuze gaat worden.

09:39 Gepost door Vooralsof in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kinderen |  Facebook |